Tanker i en coronatid

Tanker i en coronatid

Udgivet den 21. marts 2020
Charlotte Faber Fischer

Charlotte Faber Fischer

Cand.ling.merc. | MA | Certificeret translatør | Oversætter | Korrekturlæser | Layouter | Webdesigner på hobbyplan

Det er lang tid siden, at jeg har skrevet noget på bloggen her, og denne gang har det ingen sproglig vinkel overhovedet, og jeg kan også garantere, at det bliver lidt usammenhængende. Så nu er du advaret! Men nu, hvor tiderne er så ekstraordinært anderledes, flyder hovedet over med tanker om, hvordan vores hverdag med et trylleslag er blevet vendt på hovedet af coronavirussen. En virus er kommet på alles læber. Lad os sørge for, at den ikke kommer det i ordets bogstavligste forstand. Bliv hjemme, stop smitten, og sæt dine kys og kram i banken til bedre tider. Tænk på alle de små sensationer, der kan komme ud af det. En ting er sikkert – der gælder ingen negativ rente i kys-og-kram-banken! Det er nu, du skal investere.

Turen går til Bulgarien – influenza included

Nu springer vi lidt i det … du var advaret i starten😉. Det handler om en rejse, hvor vi fik lidt mere med hjem, end vi havde regnet med.

Den 23. februar i år tog jeg og min mand på skiferie i Bulgarien. På det tidspunkt buldrede coronavirussen derudaf i Kina, og vi grinte lidt af den udenlandske kvinde ved siden af mig i flyet med mundbind på. For det var da lidt hysterisk.

På anden dagen i Bulgarien blev jeg syg med ondt i halsen, hoste og småfeber, men jeg trodsede symptomerne og fik spændt skistøvlerne, for nu skulle jeg den onde fløjte mig ud på pisten. Koste hvad det vil. Man sidder i mange stolelifter og gondoler på sådan en skiferie, og da ugen var omme var en tredjedel af gruppen på 58 personer, som vi rejste sammen med, syge. Gad vide, hvor mange vi nåede at smitte i lufthavnen og på vej hjem i flyet. Én i gruppen blev siden testet positiv for influenza, og i starten af marts måned erklærede Bulgarien at være ramt af en influenza B epidemi, og skoler blev lukket ….hmmm.

Fast forward til i dag

Der er intet, der indikerer, at vi var smittet med COVID-19 (for den var ikke kommet til Bulgarien på det tidspunkt), men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange, der var syge på vej hjem. Hvis den almindelige sæsoninfluenza får så hurtigt tag i så mange, så skal vi saftsuseme tage corona-smitten seriøst. ”Én smittet smitter tre, som smitter tre, som smitter tre”, sagde Mette Frederiksen. Det er såkaldt eksponentiel vækst, og det går stærkt, hvis vi ikke tænker os om. Jeg har ikke forstand på, hvornår en pandemi klinger af, men billederne fra Italien taler 1000 ord. Jeg behøver ingen matematiske udregninger for at forstå, at den er gruelig gal. Vi slæbte helt sikkert et eller andet med hjem fra Bulgarien, og jeg har stort set holdt mig hjemme siden 3. marts. Gør nu det samme alle jer andre! Den der smitte, den går stærkt.

Jeg holder åbent derhjemme

Jeg er selvstændig oversætter og sidder nu hjemme med resten af familien og holder gang i de små hjul på min enkeltmandsvirksomhed. Jeg skal ikke klage, for jeg har haft nogenlunde med opgaver i de sidste par uger, og oversættelse og korrekturlæsning kan jo snildt klares hjemmefra. Men jeg er ikke dum og ved, at regningen kan komme hen over foråret, sommeren, efteråret eller endnu længere ude i fremtiden. Jeg må gøre status til den tid.

Gu’ er det svært ikke at se andre mennesker

Til dagligt sidder jeg i et kontorfælleskab på Frederiksberg, og jeg savner mine kolleger og alle de grin og gode snakke, som vi har. Ganske ligesom så mange andre gør det lige nu. Men det er et lille afsavn i forhold til, hvad der kan ske, hvis jeg går ud og spreder smitte eller selv bliver smittet. Det tør jeg slet ikke tænke på. Jeg har selv familie i risikogruppen og har ikke set dem længe … jeg savner dem!

Kærlighed og corona

Men det luner at tænke på al den kærlighed, jeg har sat i banken til bedre tider. Det vil jeg fejre med en kold Corona-øl, når tid kommer. Jeg er sikker på, at kærligheden kommer tilbage tifold ude i fremtiden. Det er nemlig ikke kun coronavirus, som kan vokse eksponentielt. Den analogi er ikke helt tosset! Jeg ved godt, hvilken kurve jeg vil knække.

Her til sidst kommer jeg til at tænke på min kontorfælle, Maria, som i en artikel om det at være selvstændig skrev: ”Der er kærlighed og kunder nok til alle!”. Maria, jeg vil gøre mit for, at det også gælder i en coronatid.

Lad os passe på hinanden derude (men helst derhjemme). Bliv hjemme så meget som muligt! Det skylder vi hinanden.

Charlotte

Hvis du har en kommentar til artiklen, er du velkommen til at sende mig en mail, se nedenfor.
Jeg har fjernet kommentarfeltet på grund af spam fra robotter, som forsøger at genere links til andre sider – virkelig træls!

Share This